Information om elcigg vätska

Elcigg vätska är det man fyller en elcigarett med. Laddningsbara elcigg kräver påfyllning av vätska regelbundet och när man sätter på en elcigg så är det vätskan som värms upp och förångas. På grund av den växande marknaden för elcigg så finns nu också elcigg vätska i mängder av olika smaker och med olika nikotininnehåll. Det vanligaste nikotininnehållet är mellan 0, 6 och 12 mg per milliliter vätska, och så finns det vätskor som är helt nikotinfria. Smakerna kan variera i allt ifrån frukt till tobak och även för den erfarne elcigganvändaren så dyker det hela tiden upp nya smaker av vätska, eller ejuice som det också kallas. 

Eftersom ejuicen förångas och inhaleras så är det viktigt att köpa vätska med bra kvalitet och utan onödiga tillsatser. Precis som med elcigaretter så är det därför optimalt att alltid handla ifrån en pålitlig butik, varesig det rör sig om en fysisk butik eller på nätet.

Vad ska man tänka på när man köper elcigg vätskor?

Att välja elcigg vätska för första gången kan vara svårt, så här följer några tips på vad man bör tänka på;

När man köper vätska eller ejuice för första gången är det som sagt viktigt att man är noggrann att välja en vätska av hög kvalitet. Man bör försäkra sig om att ens elcigg vätska är giftfri och följer aktuella hälsoföreskrifter. Har man barn hemma så är det också viktigt att tänka på att förpackningen är barnsäker. Oftast behövs en lägre nikotinhalt än vad man tror, det är därför bra att köpa en vätska med lägre nikotinhalt än en med en högre halt. Många rökare anser till och med att en vätska utan någon nikotin alls kan vara tillfredsställande nog, speciellt om man försöker trappa ner på sitt nikotinintag eller sluta helt. 

Tänk också på att en förpackning elcigg vätska räcker länge. Välj därför en smak som du känner dig bekväm med och respektera datumstämpeln.​